På Gårsdal katte- og hundepension har vi også fremavl af
amerikansk bison og salg af bisonkød.
Bisonkød er meget velsmagende og kan karakteriseres
som en mellemting mellem hjortekød og kalvekød.
Bisonkødet har korte fibre, hvilket gør det mørt i stort set
alle udskæringer. Desuden er det sundt, da det har et lavt indhold af fedt og kolesterol.Indholdet af protein er højt, og det er proteinerne, der giver energi. Du får dækket dit proteinbehov med mindre mængder kød, når du spiser bisonkød.
I USA forskes der stadig i bisonkødets fortræffeligheder.
Folk, som ikke tåler rødt kød,kan ofte spise bisonkød uden problemer, og man har anbefalet bisonkød til hjertepatienter og diabetikere.
Vore bisoner går ude på marken omkring ejendommen
hele året og lever hovedsageligt af græs, hø og ensilage.
Kalvene bliver født om foråret og hen på sommeren og går ved mødrene til midt på vinteren.
Tyrene går på marken ved siden af indtil de bliver slagtet
2,5 - 3 år gamle. Når en tyr skal slagtes, bliver den først
tilset af en dyrlæge. Derefter skydes den på marken med
riffel,afblødes og køres på slagtehus, hvor den hænger i
kølerum, til den er klar til at blive parteret og vakuumpakket.
Derefter bliver den nedfrosset på slagtehuset og er klar til salg fra vores gårdbutik. Køddet pakkes i små pakker f.eks. 2 bøffer, 1/2 kg fars eller stege på 1 - 2,5 kg. Større
mængder kan bestilles før slagtning af dyret.